Ett babygym för alla sinnen

  • Inläggskategori:Familj
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Ett bra och effektivt babygym

Ett babygym är ett träningsredskap för de riktigt små barnen och stimulerar barnets olika sinnen. Babygymmet består vanligtvis av en mjuk matta där barnet både kan ligga på rygg och mage. Över mattan finns en ställning där olika saker hänger ner. De babygym där barnet kan få stimulans då det ligger på mage har ofta mjukisdjur eller speglar ordentligt fastsydda på mattan så det inte finns någon risk att de lossnar.

Syn

Synen kanske är det sinnet som blir mest stimulerat i ett babygym. Det finns många saker att se och genom att de kan röra sig lessnar inte barnet. Hur figurerna i babygymmet rör sig varierar. En del rör sig genom att barnet slår på dem medan andra snurrar med hjälp av batterier eller en uppdragningsmekanism. Det kan även finnas speglar så att barnet kan se sig själv i, vilket brukar vara ett mycket uppskattat inslag.

Känsel och ljud

Genom att använda ett babygym övar barnet även på sin gripförmåga. De mjuka föremålen som hänger ner är greppvänliga och brukar även kunna ge ifrån sig olika ljud. Eftersom det är en produkt för barn så är alla gym som finns ute på marknaden godkända. Det ska till exempel inte finnas några delar som är lösa som barnet kan sätta i halsen. Om beställning görs via internet från andra länder så tänk på att reglerna skiljer sig mellan olika länder.

Att hitta rätt babygym

För att hitta ett lämpligt gym till din baby är det lättast att besöka en barnbutik på nätet. Där är utbudet stort och det finns flera modeller att välja mellan. På olika konsumentforum brukar andra föräldrar kunna lämna rekommendationer om de olika varianterna som finns på marknaden. För det finns många variationer, för barn som rullar runt mycket finns det till exempel de som har extra höga kanter istället för de med normal kant.

Lämna ett svar