Första kyssen

  • Inläggskategori:Dejting
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Den perfekta första kyssen

Första kyssen är något som kan vara alldeles underbart eller ett totalt fiasko. Till en början måste vi först definiera kyssar – vad räknas som första kyssen? I mina ögon är det första gången tungan är inblandad, innan dess är det vanliga pussar. Den första kyssen är viktig!

Min första kyss

Tyvärr tillhör jag den andra kategorin där kyssen innebar ett mindre fiasko. Under hela låg- och mellanstadiet hade jag varit tillsammans med ett par olika tjejer där vi inte gick längre än vanliga pussar på munnen. När det blev tid för högstadiet (7:an) så blev det även dags för första besöket på en dansklubb och jag bestämde mig för att nu skulle det ske.

Efter att ha druckit mig lagom berusad på förfesten så åkte vi vidare till dansklubben där minnesluckor uppstod och plötsligt stod jag och kysste en helt okänd person. Precis som jag nämnde ovanför så blev det dåligt på så vis att hennes tunga slickade hela min mun och rördes runt i munnen som en virvelvind. Högst troligt så var hon lika oerfaren som mig.

Nåväl, precis som allting annat så blir man bättre med tiden och därför tänkte jag dela med mig av några tips på hur du kan förbättra på din teknik.

Rätt läge för en kyss

När jag var yngre så funderade jag hela tiden när det var rätt läge att kyssa en tjej. Idag kan jag utan problem svara att det alltid är läge. Tror du det minsta att det kan vara läge för en kyss så är det högst troligt fritt fram. Klassiska tecken på detta brukar vara att hon tittar på din mun eller helt enkelt ”drömmer sig bort” i dina ögon.

Du måste även vara medveten om att kyssar vanligtvis inte betyder särskilt mycket från och med klass 7. Har man träffat någon en längre tid så kan det mycket väl vara en stor grej men är du ute på en dansklubb så är det inte ovanligt att både killar och tjejer kysser flertalet personer, både av samma och motsatta könet, under samma kväll.

En bra kyss

Att förklara den perfekta kyssen är omöjligt då olika situationer ger olika möjligheter. Den passionerade kyssen på dansgolvet är inte alls som den mjuka kyssen när ni är ensamma i det mysiga sommargräset. Därför tänkte jag kortfattat nämna hur en bra kyss kan vara och därefter får du själv gå på känsla beroende på situationen.

Först vill jag dock nämna vad du inte bör göra. Undvik att ha din tunga i ansiktet och på kinderna, undvik att virvla runt (virvelvinden) tungan i munnen hårt och på högsta hastighet, samt undvik att ta tag i den andra personens nacke och pressa ansiktena hårt mot varandra. Jag har aldrig förstått tjusningen i den sista punkten och avskyr det.

En bra kyss då?

Så fort du tror att det är fritt fram så ska du dra henne till dig. Ena handen kan du lägga på ryggslutet och den andra kan du använda för att hålla på hennes haka (tummen på hakan upp mot munnen), hålla i hennes nackhår, lägga upp på nacken eller helt enkelt lägga bredvid din andra hand. Därefter lägger du huvudet lite på sned och närmar dig.

Så fort det är fritt fram så stänger jag ögonen men undviker att göra det från början för att undvika att stå där om hon backar tillbaka. Med stängda ögon så börjar du med en vanlig puss för att sedan fortsätta med att pussa hennes underläpp mellan dina läppar. Undvik att suga för mycket utan håll det till pussar om du vill vara säker.

Långsamt och varsamt

Därefter öppnar du munnen en aning och möter hennes tungspets. Här börjar det helt individuella och det handlar enbart om känsla. Ni kan ta det väldigt lugnt eller helt enkelt vara mer passionerade och kyssas i högre tempo. Observera dock att du alltid bör undvika virvelvinden som jag nämnde ovanför. Kom även ihåg att tungan inte är så otroligt viktig egentligen utan lägg mer fokus på ”retandet” när du kysser hennes läppar.

Precis som jag nämnde ovanför så är alla kyssar unika och det handlar till stor del om känslan man utvecklar efter ett tag. Kom bara ihåg att undvika alkoholen då det nästan alltid slutar dåligt och ingen vill umgås med någon som spenderar hela kvällen med att spy.

Lämna ett svar