Träna med joggingvagn

Joggingvagn och träning

Trehjuliga barnvagnar har funnits länge och det började med joggingvagnar men många föräldrar uppskattade smidigheten med en trehjulig barnvagn. Den trehjuliga barnvagnen hade fått sin plats på marknaden.

Nackdelen med dom första trehjuliga barnvagnarna var att de var smidigare en än klassisk barnvagn men framhjulet var fortfarande fast. Efter något år till hade de första trehjuliga barnvagnarna med svängande framhjul fått fäste på marknaden. Många tillverkare hängde på – en av storsäljarna var Quinny Freestyle som var en perfekt barnvagn att gå långa promenader med eller dra en snabb repa inne på köpcentrat med.

Spännande märken

Men fortfarande hade många en bra joggingvagn och en barnvagn. Nu har jag på senare tid sett flera barnvagnar som är både en barnvagn och en joggingvagn i ett. Ett nytt märke som just har kommit till Sverige är barnvagnen Bumbleride som bland annat säljs av DinBarnvagn.se.

Bumbleride är en hybrid – lättare och smidigare än en vanlig barnvagn men betydligt robustare än en joggingvagn. Bumbleride är ett amerikanskt märke av barnvagnar som uppfanns av ett par som just hade tröttnat på att ha en barnvagn per funktion utan ville ha en barnvagn för alla tillfällen.

Lättviktsbarnvagnar

Än så länge så finns det få barnvagnar från Bumbleride i Sverige men många uppskattar lättviktsbarnvagnar och vill ha friheten av en smidig barnvagn utan att man måste köpa många barnvagnar. Att Bumbleride är extremt lätt att vika ihop och transportera är något som de flesta uppskattar mycket. Vi lever idag mycket med att vi åker hemifrån, sitter i bilen, kommer fram, åker hem…

Bilen är en del av våra liv och en barnvagn som Bumbleride är lätt att fälla ihop och få in i bilen vilket många uppskattar. Eftersom Bumbleride är ganska ny på den svenska marknaden så har den inte hunnit sticka iväg i priset ännu – så med en Bumbleride kan du få en bra barnvagn för pengarna.

Jämnt fint underlag

Innan du ger dig ut och joggar med barnvagn så tänk på att springa på ett jämnt underlag – asfalt eller välpackade grusvägar. Barnet som sitter i joggingvagnen bör vara minst ett halvår och kunna sitta upp själv. Eftersom det blir kallare när du springer så kan barnet behöva lite mera kläder än annars. Men barn sover gott i en joggingvagn och du kan få dig ett par extra mil i benen per vecka.

Köp en bra joggingvagn

Hur vet man då om en barnvagn är en bra joggingvagn? Testa och läs bloggar om bra barnsaker. Många bloggar testar och skriver recensioner inte bara om joggingvagnar och barnvagnar utan också om barnkläder, barnsaker med mera.

Lämna ett svar