Vackra kärleksdikter

3 författare som skrivit fantastiska kärleksdikter

Att skriva en kärleksdikt till någon som man tycker om är något utav det finaste som man kan göra till en annan människa. När man lägger ner sin själ i att skriva kärleksdikter till någon, så bevisar man verkligen att man älskar den mannen, eller den kvinnan som man tillägnar dikten.

Vi människor har skrivit dikter ungefär lika länge som vi har haft förmågan att skriva texter, men i ”modern tid” så finns det några kärlekspoeter som stuckit ut lite extra ur mängden. Dessa personer har skrivit många vackra, känslomässiga och kända kärleksdikter och nedan kommer du att få lite mer information om några utav dem.

Harriet Löwenhjelm (1887-1918)

Harriet Löwenhlelm var en svensk författare som föddes den 18 februari år 1887 i en villa på området Tågaborg i Helsingborg. Hon var en mycket duktig och erkänd konstnär och poet, och även om hon själv främst betraktade sig själv som konstnär så har de efterlevande tänkt tillbaka på henne som en utav Sveriges främsta kärlekspoeter. Harriet dog den 24 maj år 1918 i Tranås i Småland.

Karin Boye (1900-1941)

Karin Maria Boye var en mycket duktig svensk poet som föddes den 26 oktober år 1990 i Göteborg. Hennes mest kända och berömda dikt hittar man förmodligen i diktsamlingen ”För trädets skulle” och heter ”Ja visst gör det ont när knoppar brister”. Karin Boye har skrivit många vackra kärleksdikter, men hon skrev förutom dikter även essäer och romaner. Karin Boye dog år 1941 i Alingsås, och hennes gravplats ligger på Östra kyrkogården i Göteborg.

Francesco Petrarca (1304-1374)

En av världens kanske mest kända poeter och kärleksförfattare heter Francesco Petrarca och föddes den 20 juli år 1304 i staden Arezzo i Italien. Francesco ses som en utav de viktigaste företrädarna för den tidiga italienska litteraturen. Francesco Petrarca skrev många av sina texter och kärleksdikter på både italienska, men han behärskade även latin och därför kan man hitta många latinska texter utav Petrarca.

Francesco Petrarca blev hela 70 år, vilket var en relativt hög ålder på 1300-talet, och han dog den 18 juli 1374 i Arquà (som som 1870 döptes om till Arquà Petrarca efter honom).

Lämna ett svar